Waffles!!! Since I am living very close to the Belgian border,you can get Belgian waffles almost on every corner . The scent: irresistible! The only drawback, the waffles are incredibly greasy... mostly just overkill. But there is a solution. Here you will find my recipe for super delicious light and fluffy yogurt waffles!
Yogurt-Waffles
(for ~4 waffles)
Ingredients:
• 1 egg
• 1 teaspoon backing powder
• 100g flour
• 80g low-fat yogurt
• 30ml water
• 75ml low-fat milk
• 1 teaspoon vanilla sugar
• waffle iron
Preparation:
Mix milk, water, egg, yogurt and vanilla sugar. Add flour and baking powder. Let waffle iron heat. Place a big tablespoon of the mixture in the middle of the waffle iron, close and wait until waffles are slightly brown.
My serving suggestion: sprinkle with a cinnamon-sugar mixture and serve with apple sauce
Joghurt-Waffeln
(für etwa 4 Waffeln)
Zutaten:
• 1 Ei
• 1 gehäufter TL Backpulver
• 100g Mehl
• 80g Magerjoghurt
• 30ml Wasser
• 75ml fettarme Milch
• 1 TL Vanillezucker
• Waffeleisen
Zubereitung:
Milch, Wasser, Ei, Joghurt und Vanillezucker miteinander verrührern. Mehl und Backpulver unterrühren.
Waffeleisen heißwerden lassen. Jeweils einen großen Esslöffel Teig in die Mitte des Waffeleisens geben, Waffeleisen schließen und warten bis die Waffeln leicht gebräunt sind.
Mein Serviervorschlag: mit etwas Zimt-Zucker-Mischung bestreuen und mit Apfelmus servieren
No comments:
Post a Comment