Wednesday, July 31, 2013

Light & fluffy yogurt waffles - a pleasure without bad conscience

(scroll down for the german recipe)

Waffles!!! Since I am living very close to the Belgian border,you can get Belgian waffles almost on every corner . The scent: irresistible! The only drawback, the waffles are incredibly greasy... mostly just overkill. But there is a solution. Here you will find my recipe for super delicious light and fluffy yogurt waffles!





Yogurt-Waffles
(for ~4 waffles)

Ingredients:
• 1 egg
 1 teaspoon backing powder
 100g flour
 80g low-fat yogurt
 30ml water
 75ml low-fat milk
 1 teaspoon vanilla sugar
 waffle iron

Preparation:
Mix milk, water, egg, yogurt and vanilla sugar. Add flour and baking powder. Let waffle iron heat. Place a big tablespoon of the mixture in the middle of the waffle iron, close and wait until waffles are slightly brown.

My serving suggestion: sprinkle with a cinnamon-sugar mixture and serve with apple sauce























Joghurt-Waffeln
(für etwa 4 Waffeln)

Zutaten:
• 1 Ei
 1 gehäufter TL Backpulver
 100g Mehl
 80g Magerjoghurt
 30ml Wasser
 75ml fettarme Milch
 1 TL Vanillezucker
 Waffeleisen

Zubereitung:
Milch, Wasser, Ei, Joghurt und Vanillezucker miteinander verrührern. Mehl und Backpulver unterrühren.
Waffeleisen heißwerden lassen. Jeweils einen großen Esslöffel Teig in die Mitte des Waffeleisens geben, Waffeleisen schließen und warten bis die Waffeln leicht gebräunt sind.

Mein Serviervorschlag: mit etwas Zimt-Zucker-Mischung bestreuen und mit Apfelmus servieren



No comments:

Post a Comment